Wow!

Jag hittade en intressant länk på facebook häromdagen. "The 60 most powerful pictures ever taken", länk här. Var bara tvungen att spara mina favoriter och självklart, dela dem med er. Njut och filosofera medan ni ser dessa fantastiska bilder!

"3 weeks ola infant with albinism snuggels up to his cousin for a snooze". Personligen tycker jag att den här bilden är så fin och förmedlar en fin känsla och ett behagligt lugn. 


Bild av Sally Mann. Känd för sina råa, svart och vita bilder på sina barn. Har blandade känslor för hennes bilder överlag men häftiga är dem och de lämnar inte en oberörd! Den här bilden tycker jag är så mysig, man blir glad när man ser den. Även om den känns ganska arrangerad på något sätt.

"100 000 monks in prayer for a better world". 


"A boy crosses a London street in the 1960swith a toy double decker." Denna känns också arrangerad MEN kan man bli annat än glad när man ser denna bilden?!"Anna Fisher, astronaut, with stars in her eyes. First mother in space."


"A North Korean waves at his South Korean brother after inter-Korean temporary family reunions."

Kvällstur längst stranden

Efter att ha spenderat halva dagen i ishallen där vi kört igenom alla nummer med våra dräkter (som inkluderar lila holografiskt tyg och tyllarmar). Alltså, vill ni se mig i den fulaste outfiten någonsin så tycker jag ni ska komma!  Vi blev även fotograferade till programbladet. Tacka vet jag att Tango-dräkterna är lite snyggare! Lite stolhet har jag kvar.

Nä jag kom hem satte jag mig på cykeln och trampade till Lomma för att göra en fotouppgift och sedan ner om stranden för att njuta lite av havslukten och knäppa ytterligare några bilder. Det blev en cykeltur på runt 8km som resulterade i 250 bilder. Skönt för hela kroppen förutom mina fingrar som fortfarande är stela av kyla.  Jag vill tro att det är mycket varmare än vad det är pga. solen som jämt är framme nuförtiden. Fast i själva verket ligger det runt 10 grader och i höstas hade jag både vantar och mössa vid den temperaturen. Antar att detta är mitt sätt att locka fram sommaren, bli varmare! Något jag skulle vilja bli bättre på är landskapsfotografering. Tycker jag har hyfsad koll på t.ex. macro och porträtt, men landskap, njaa. Får bra tillfällen att träna till sommar i Spanien i alla fall :) För att ta riktigt bra landskapsbilder krävs oftast stativ, något jag är för lat för att släpa runt på.


Förresten, lycka till alla ettor som skriver nationella imorgon!