Johnny Bulls

Idag fick jag äntligen hem dessa bootsen. Åh vad jag har längtat efter dem, har gått och funderat mellan dessa och en högre modell i mer än en månad nu. Men jag är glad att jag tog dessa. Sköna och tidlösa, ett plus för den snygga lådan också. 

Hallå (chia)pudding!

Idag gjorde jag chiapudding som mellanmål. Detta är något som jag tycker alla kvarg-ätande människor borde testa. Kvarg må vara nyttigt, men personligen står jag inte ut med konsistensen. Jag har istället upptäckt en annan trend, chiapudding. Det är extremt lätt att göra och ack så gott! Fröna är i stort sett smaklösa och sägs vara extremt nyttiga. Eftersom de inte smakar något finns möjligheterna att själv mixa ihop en favorit. Förslag på saker ni kan ha i är honung, kakao/oboy, såg någon som hade i jordnötssmör (!?), apelsinjuice, bananmos eller blåbär. Jag kan varmt rekommendera min kombination med kokosmjölk, hallon och passionsfrukt. Recept finner ni nedan.  

Blanda 2 msk chiafrön (finns i de flesta matbutiker), med 2 dl mjölk av något slag. Vanlig mjölk funkar utmärkt, dock blir detta väldigt smaklöst så varför inte använda havre-, soja-, eller mandelmjölk. Eller som i mitt fall 1 del kokosmjölk och 1 del vanlig mjölk (jättegott!). När det är blandat, ställ in i kylen i minst 30 min, kan även göras på kvällen för en god frulle morgonen efter. Toppa med t.ex. hallon och passionsfrukt. 

Hejdå kvarg, hallå chiapudding!