Hallå (chia)pudding!

Idag gjorde jag chiapudding som mellanmål. Detta är något som jag tycker alla kvarg-ätande människor borde testa. Kvarg må vara nyttigt, men personligen står jag inte ut med konsistensen. Jag har istället upptäckt en annan trend, chiapudding. Det är extremt lätt att göra och ack så gott! Fröna är i stort sett smaklösa och sägs vara extremt nyttiga. Eftersom de inte smakar något finns möjligheterna att själv mixa ihop en favorit. Förslag på saker ni kan ha i är honung, kakao/oboy, såg någon som hade i jordnötssmör (!?), apelsinjuice, bananmos eller blåbär. Jag kan varmt rekommendera min kombination med kokosmjölk, hallon och passionsfrukt. Recept finner ni nedan.  

Blanda 2 msk chiafrön (finns i de flesta matbutiker), med 2 dl mjölk av något slag. Vanlig mjölk funkar utmärkt, dock blir detta väldigt smaklöst så varför inte använda havre-, soja-, eller mandelmjölk. Eller som i mitt fall 1 del kokosmjölk och 1 del vanlig mjölk (jättegott!). När det är blandat, ställ in i kylen i minst 30 min, kan även göras på kvällen för en god frulle morgonen efter. Toppa med t.ex. hallon och passionsfrukt. 

Hejdå kvarg, hallå chiapudding! 
#1 - - zeb:

Vad gott det ser ut :)

#2 - - Junitjej:

Vad det ser gott ut!

#3 - - Anna:

Mmm vad gott:)

#4 - - Sari:

ska absolut testa:)

#5 - - Elin Larsson :

Åh de måste testas!!

#6 - - Julia Müller-Sandvik:

Det ser jättegott ut, men tååål inte konsistensen av PUDDING >.<

#7 - - Matilda:

Chiafrön har revolutionerat mitt liv, så gott!

#8 - - Anonym:

Mums :D

#9 - - Emilia:

Det är suuupergott!

#10 - - Ellen:

Mumsigt!

#11 - - Frukostera:

Ser gott ut! ;)

#12 - - Amanda Westberg:

Va gott det såg ut!! Vad har du för kamera? :) (Du är jättefin förresten, haha)

Svar: Tusen tack! Jag fotar med Canon EOS 60D :)
Olivia Mattsson

#13 - - Elina:

Jag som är en av dessa kvarginnehavare, ska nog ta och göra detta! Inte låtit så tilltalande förut, men du gjorde det smakligt, men är det ett måste att den ska stå i kylen eller är det bara för att den ska bli kall? :)

Svar: Det är ett måste, det är i kylen som puddingen stelnar så kylen är ett måste. Men du kan som sagt göra den dagen innan :)
Olivia Mattsson

#14 - - Venice:

Låter spännande! Tack så mycket för tipset :)
Men kvarg.. har inte förstått den trenden riktigt. Jag trodde det var nånting nyttig, tills jag köpte hem det själv en dag och såg på innehållsförteckningen hur mycket socker det var i!! Haha.. har inte köpt det mer :D

#15 - - Emilia:

Det lät gott! :)

#16 - - Marja - Baka Sockerfritt:

Jag har också fastnat för chiapudding, blandat tillsammans med hallon. Mums!

#17 - - Marie Bergman - Om livet på Cypern:

Älskar chiapudding :) Äter det till frukost nästan varje morgon.

#18 - - Malin Olofsson:

Jättegott! :)

#19 - - Paulina Suonvieri:

Men lär sig kvarg-konsistsensen efter ett tag. I början blandade jag kvarg med lite yoghurt för att konsistensen skulle bli lenare - men nu älskar jag det som det är.

Men visst är chiapudding också gott! Bra för lite variation :)

//hundredkitchenstories.blogg.se

#20 - - Mohammedi's | Art, model & designer:

gott!!

#21 - - Ellen Öhman :

Åh, ser gott ut!!

#22 - - Robex Lundgren:

ser underbart ut

#23 - - Byjennys.se:

Klickade precis hem en beställning chiafrön för att börja med chiapudding på morgonen. Tack för recepttipset! Kolla gärna in min blogg också för att få tips om vart du kan köpa storpack, ekologiska chiafrön :)

#24 - - biggeros:

Ser fräscht ut!! Ska testa det=)

#25 - - Ellen:

Så gott! Passionsfrukt är helt klart underskattat. Jag har också fallit för chiafrön, dock gillar jag kvarg också men blir lite arg på att det inte finns någon kvarg gjord på svensk mjölk att köpa, har inte hittat någon iallafall! Så jag bojkottar kvargen tills vidare.
Om man inte gillar själva puddingkonsistensen så är ett tips att blanda 1 msk frön med ca 2 dl vatten, låt stå i kylen över natten och rör sen ner någon juice (egenpressad eller köp en utan tillsatser) i, bli jättegott att dricka!

#26 - - Annster:

Ser gott ut :)

#27 - - jessica sofie:

chiapudding är det bästa jag vet till frukost, brukar göra den med havremjölk och kokosflingor och sen toppa med banan och hasselnötter <3

#28 - - Tess:

Det ser alldeles underbart gott ut! :D Kramar

Svar: Tack, visst gör det :)
Olivia Mattsson

#29 - - K:

Mums