Början på något nytt

Jag har bestämt mig för att sluta med konståkningen en gång för alla. Efter snart 10 år på isen lägger jag av. Det känns tråkigt men samtidigt så känns det som att det är dags. För två-tre år sedan när det gick riktigt bra, jag fick en ny tränare, klarade testen, vann tävlingar och träningarna bland det roligaste jag visste skadade jag min fot. Andra saker som lunginflammation, knäproblem och andra sjukdomar har hållt mig borta från träningarna och gjort att jag inte kunnat prestera fullt ut. Nu har de flesta av mina gamla vänner från konståkningan slutat, grupperna är ändrade och istiderna dåliga.  

Jag älskar fortfarande känslan av att glida fram på isen, göra en riktigt bra piruett eller landa en perfekt axel. Men det är ungefär en av fem träningar som är roliga. Resten är mer ett tidsfördriv, för vad skulle jag göra annars? Jag kollar på klockan var femte minut och längtar till jag kan gå av isen. Det är inte så det ska vara. Jag kommer att sakna konståkningen, men mest av allt kommer jag sakna hur jag kände för konståkning förut. Konståkning är en individuell sport, konkurrensen är hård och attityden inom sporten är inte alltid speciellt trevlig. 

Precis som min intällning till fotografering vill jag göra det för att jag tycker att det är kul och på mitt eget intiativ. Inte för att jag måste. Då går det lätt från en rolig hobby till en tung börda med deadlines och mål som måste uppfyllas. Press och stress jag kan vara utan. Jag älskar fortfarande att åka skridskor, ett par gånger i månaden... och att betala 4000kr/termin för det känns extremt onödigt. Nej, hädanefter är det allmän åkning i Malmös många ishallar istället. 

Länge har jag tränat konståkning av anledningen "Vad skulle jag göra annars?". Hur ska jag annars spendera mina kvällar under veckan? Men nu har jag faktiskt andra saker att göra, skolan tar tid och har jag även ett jobb som simtränare så brist på saker att göra kommer jag inte att ha. Dessutom har jag köpt ett gymkort på ett gym i närheten. Där kommer även 3 andra nära vänner gå så det känns bra, ytterligare en anledning till at faktiskt gå dit ;) Jag och en vän tänkte även bli stammisar på onsdagarnas yoga-pass. 
Självporträtt, Tankar och funderingar, Vardag |
#1 - - Elin:

vad fin!

Svar: Tack :)
oliviafoton.blogg.se

#2 - - Frida:

Hej! Läste precis ditt inlägg om att du slutat på konståkning, jättesynd men av goda anledningar. :) Jag undrade bara om du kanske kunde lägga upp nå bilder eller videos där du åker skridskor så man kunde få se? :) skulle vara kul! ^^

Svar: Kan jag absolut göra! det kommer upp inom den närmsta månaden :) Så länge kan du titta bak i kategorin "Konståkning" där det finns ett par bilder. Kram!
oliviafoton.blogg.se

#3 - - Pia:

Fina bilder ♥

#4 - - Pandan aka din WC:

Snyyyyygging snygging bakom skärmen där. Den tredje bilden här i inlägget är superfin! Proffe 😏

Puss min tolle

Upp