Somewhere over the rainbow

Jag hade en kort fotografering med Sofia i helgen. Så här var hon klädd till Comic Con som höll till i Malmö för ett tag sedan, en stor mässa med personer som brinner för serier etc. Här skulle hon då föreställa en karaktär från ett spel (?), det vi kan vara överrens om är i alla fall att det ser väldigt bra ut! 

Vi ska till Prag

Hej hallå! Nu är det bokat och klart. Den 4 maj åker jag, Louise, Felicia och Ellen till Prag. Tillsammans med många andra svenska studenter kommer vi göra Prag osäkert under Kristi himmelfärd. Känns skönt att ha resan bokad, men än kan jag inte riktigt pusta ut, för nu väntas sex månader intensivt sparande hehe både inför denna och en högst trolig Australien-resa till vår.

Living on one dollar

Igårkväll kom jag hem efter en lång dag i skolan följt av en och en halv timmes HLR-utbildning med en två timmars lucka i Lund däremellan. Väl hemma tänkte jag plugga juridik, så blev det inte. Istället fastnade jag framför en dokumentär från 2013. Där fyra amerikanska killar reser till Guatemala och försöker leva på en dollar om dagen i två månader för att försöka förstå vad det innebär att leva i extrem fattigdom.
 
Dokumentären varar i ungefär en timme, och även om jag gärna hade velat se mer så var det lagom. Efter ett par veckor får de bra kontakt med de andra byborna och speciellt en familj, vars familj består utav 6 personer som lever på i snitt 1,25 dollar/dag. Ändå är de otroligt generösa och välkomnande och delar med sig av sina tips för att få ut så mycket som möjligt av sina få tillgångar. 
 
Man fick också se flera intervjuer från olika bybor, bland annat kvinnor, mödrar som berättade om hur de var tvunga att välja mellan mat på bordet eller behålla barnen i skolan och hur de själv fick hoppa av skolan vid 12 års-ålder för att jobba och försörja sin familj. Här sitter man själv, får betalt för att gå i skolan och ändå inte helt nöjd. Ush, nä. Det får en faktiskt och tänka om lite. Såå, tips, tips, tips för de som vill se något vettigare än Paradise Hotel på kvällen.