Living on one dollar

Igårkväll kom jag hem efter en lång dag i skolan följt av en och en halv timmes HLR-utbildning med en två timmars lucka i Lund däremellan. Väl hemma tänkte jag plugga juridik, så blev det inte. Istället fastnade jag framför en dokumentär från 2013. Där fyra amerikanska killar reser till Guatemala och försöker leva på en dollar om dagen i två månader för att försöka förstå vad det innebär att leva i extrem fattigdom.
 
Dokumentären varar i ungefär en timme, och även om jag gärna hade velat se mer så var det lagom. Efter ett par veckor får de bra kontakt med de andra byborna och speciellt en familj, vars familj består utav 6 personer som lever på i snitt 1,25 dollar/dag. Ändå är de otroligt generösa och välkomnande och delar med sig av sina tips för att få ut så mycket som möjligt av sina få tillgångar. 
 
Man fick också se flera intervjuer från olika bybor, bland annat kvinnor, mödrar som berättade om hur de var tvunga att välja mellan mat på bordet eller behålla barnen i skolan och hur de själv fick hoppa av skolan vid 12 års-ålder för att jobba och försörja sin familj. Här sitter man själv, får betalt för att gå i skolan och ändå inte helt nöjd. Ush, nä. Det får en faktiskt och tänka om lite. Såå, tips, tips, tips för de som vill se något vettigare än Paradise Hotel på kvällen. 
#1 - - Lena:

Riktigt tänkvärt! Bra Olivia! Lov jo!!!!! Lena