Båtutflykt och blåmusslor

Igår var vi på båtutflykt. Klockan halv tio gick båten från hamnen i Positano och sen åkte vi längst kusten mot Amalfi. Tyvärr var resan dit extremt gungig och med min sjösjuka hoppade jag ner i vattnet så fort jag fick chansen. Väl framme i Amalfi fick vi antingen 1 eller 3 timmars fritid. Vi valde en timme då det var väldigt många turister i Amalfi. På den timmen hann vi ändå se en del av staden och göra ett besök i basilikan och museet där. 

Här nedan ser ni Amalfi från båten. 

Väl hemma bestämde vi oss för att laga middagen själva så cmvu gick till stadens fiskbutik och köpte 1kg blåmusslor för 35kr(?!). Nör vi kom jem fixade Marcus maten och jag dukade upp på terrassen. 

En födelsedag värd att minnas

Nu är det bannemig inte en 19åring som skriver längre. Igår fyllde jag år och tonåringsfasen är officiellt över. Vi hade en lugn dag igår, började dagen kring 9, åt frukost/brunch på ett mycket omtalat ställe i staden och sedan la vi oss på stranden till klockan var halv sex, whoops. Jag har de senaste dagarna läst "En man som heter Ove" och wow vad bra den var. Plötsligt kollar man på klockan och inser att man legat på stranden  i över 5 timmar och läst ut en bok på mindre två dagar.


Nog om det. Klockan åtta hade vi en reservation på La Sponda, en av världens vackraste restauranger. Vi tog avsmakningsmenyn och tillhörande vin och även om priset (liksom allt annat här i Positano) var lite att ta i så är det skönt att bli behandlad som en kung ibland, hehe. När vi sedan fått in vår dessert kom det in tre män men gitarr och sjöng Happy Birthday och kom in med ytterligare en dessert (som Marcus fick äta upp). Summan av kardemumman, en supermysig dag med bra mat, gott sällskap och 28 grader, perfekt.