Newcastle

Igår spenderade vi våra sista timmar i Byron Bay på stranden och förberedde oss mentalt inför bussresan ner till Newcastle. Klockan elva gick vår nattbuss och tio timmar senare var vi framme i Newcastle. Det första vi möttes av var en så kallad Christmas bus, som en dam hade pyntat 20 år i tad under hennes karriär. Hon frågade om vi ville se insidan och den var minst lika pyntad som utsidan (se bild).


Jag måste bara säga att jag inte skulle rekommendera Greyhound, trots att det ska vara det dyrare och bättre bussföretaget att resa längst östkusten med. De har ofta varit sena och bussarna går extremt hackigt. Det är antingen full gas eller full broms. Vi gjorde dessutom misstaget att ha på oss shorts på vår första nattbuss mellan Airlie Beach och Agnes Waters, det misstaget gör vi inte om. Bussarna har skinnsäten... imorgon tar vi i alla fall vår sista buss ner mot vår sista destination Sydney och det ska bli så skönt. 
 
Idag har vi spenderat dagen i Newcastle. Vi bor hos Julias familjevänners mor här och hon är väldigt trevlig. 90 år och superpigg. Vi tog på oss ansvaret för middagen idag och bjöd på svenska köttbullar, brunsås och potatismos. Det verkade vara väldigt uppskattat. 

Nu ska vi lägga oss och vila upp oss inför morgondagen. Vi hörs i Sydney! 

Två mobilbilder