24 timmar utan mobil

Hej! Igår lämnade jag in min mobil på lagning, det skulle ta 2 timmar men när vi kom tillbaka visade det sig att touchen var trasig och istället fick jag hämta den idag. Nu har jag hur som helst en hel mobil igen och det känns skönt. Man inser inte hur beroende man är av mobilen förän man inte har den tillgänglig. Google maps, bank-id


Imorgon lämnar vi Brisbane för Surfers Paradise och hoppas på bättre väder. Idag har det regnat och åskat nästan oavbrutet hela dagen så idag har vi fördrivit tiden på Modern art gallery. 

En utställning med foton från rymden, vår favorit. 

En vanlig lunch lagad på hostlet. Omelett och idag lyxade till det med bönor och svamp. 

Lägesuppdatering

Just nu befinner vi oss i Noosa. Vi kom hit igår klockan två efter ungefär 3 timmars busstur från Rainbow beach. Direkt efter att ha checkat in på vårt hostel utnyttjade vi hostelts gratis kajakuthyrning och gick ner de 200 meterna (som kändes som 1000) med två stora kajaker i händerna. När vi till slut fick i de i vattnet paddlade vi ut en bra bit och vi blev förvånade över hur bra det gick. Vad vi dock missat var att vi hade medvind hela vägen och vägen tillbaka vår betydligt jobbigare. Efter mycket flås och mjölksyra i armarna paddlade vi till slut i land. Trötta gick vi tillbaka till hostlet och sen gick vi och handlade mat. Vi fick den briljanta idén att köpa bröd, ost och skinka och göra toast så det är vad vi ätit till frukost och middag idag och även vad vi kommer äta imorgon bitti innan vi beger oss av till nästa ställe imorgon (Brisbane igen). 


Idag har vi hängt på stranden hela dagen och tagit vara på solen, för tro det eller ej men det här är den första dagen på hela resan som solen varit framme hela dagen utan regn eller moln. Nu har vi precis ätit och gått en runda till matbutiken för att köpa fler äpplen (dock var butiken stängd när vi kom fram då det är söndag. Miss!). Noosa är för övrigt en riktigt trevlig stad, lagom stor och väldigt fin. Jag hade gärna stannat här längre, men aja, imorgon ska vi till Brisbane och den staden gillade vi också, därav besök nummer två. 

Har hört att det är minusgrader hemma i Sverige nu, känns bra ;)
 

Kompenserade dagens middag (en toast) med bönor i tomatsås. Backpackerlivet <3

En bunte bilder

Elli creek. En vattenkälla så pass ren att man kunde dricka vattnet. Vi åkte även gummiringar längst ner med creeken, häftigt ställe. 

Champagne pools, ett område på norra delen av ön där vågorna från havet åkte in över klipporna och bildade massa skum, därav namnet. Även det ändå stället där vi faktiskt badade i saltvatten. 

Något av det sista vi gjorde under vår vistelse på ön var att klättra upp för ett litet berg och just då tittade solen även fram, mäktigt. 

Det kända skeppet 

Första dagen vandrade vi till en av de största sjöarna på ön. Tyvärr var det väldigt grått, kan tänka mig att det är mycket finare när solen står på. Hittade även en ny kompis på vägen tillbaka. 

Sista morgonen gick vi upp 4:15 gör att se soluppgången som skulle vara helt fantastisk enligt vår guide. Vi var bog alla överens om 3 timmar mer.sömn hade varit att föredra, men ja, då har man checkat av det på listan. 

Vi åkte förbi en annan insjö där det fanns sötvattenssköldpaddor. Dessa fick hjärtat att smälta på alla tjejer och det blev ett bra avslut för våra dagar på Fraser island