Min nya camera gear

De senaste åren har min Canon EOS 60D varit min trogna följeslagare. Men på sistone har jag fotat jag en hel del med min Samsung S8, mest för att den alltid är med. Den kan ju dock inte jämföras med bildkvalitén på en systemkamera. Nu under mina senaste resor har jag inte prioriterat att ta med min systemkamera vilket är väldigt tråkigt då bilderna blir otorligt mycket bättre. Därför har jag valt att köpa en ny kamera, en sprillans ny Canon G5X, som jag kan ha som resekamera och framför allt ta med mig till Australien.

Mina förhoppningar är även att ge mig ut på okänt vatten och filma en del under resan. Kameran filmar i full HD och jag har redan provat lite och kvalitén är to die for. Lyckades dessutom får med ett 64GB och extra batteri på köpet så jag är supernöjd.

Vi drar

En liten update. Den 2 november åker jag, Louise och Julia till Thailand (Koh Samed) och stannar där i en vecka. Den 10e flyger vi sedan vidare mot huvudresmålet, nämligen Australien. Vi landar i Brisbane och ska sedan vara där ett par dagar innan vi tar ett inrikesflyg upp till Airlie Beach där vi ska ge oss ut till de berömda Whitsunday öarna dit vi har bokat en båtresa. Där kommer vi bland annat besöka Whitheaven beach som är utsedd till en av världens vackraste stränder, woho.

Efter Whitsundayöarna har vi inte planerat så mycket mer utan vi kommer ta dagarna som de kommer och åka buss längst med östkusten och hoppa av där vi känner för det. Några stopp vi räknar med är i alla fall Fraser island, Byron bay, Surfers paradise, Blue mountains och Newcastle. Avslutningsvis åker vi till Sydney och stannar där i ungefär en vecka innan jag och Julia (den 21 december) åker tillbaka hem igen. Sammanlagt blir det ungefär 7 veckors backpackande i Thailand/Australien och nu såhär när det börjar bli mörkt redan klockan 8 och den svenska sommarvärmen aldrig riktigt kom så längtar jag rejält.

Koh Samed


Surfers Paradise

Whitsundays

Brisbane