Edmonton

Vi har landat i Edmonton, vårt hem de nästkommande 11 månaderna. De senaste dagarna har vi haft fullt upp med att skaffa SIN-number (motsvarande svenska personnummer), öppna upp bankkonto, fixa mobilabonnemang osv. För att förtydliga vår situation så bor vi just nu hemma hos familjen som jag ska jobba hos augusti-juni. De är just nu i Sverige och därför bor vi hemma hos dem och tar hand om deras hus och katt. Den 17e juli får vi tillträde till vår lägenhet här i Edmonton som ligger i downtown ca 4 kilometer från familjen (mitt jobb). Sakta men säkert kommer vi att flytta våra saker från familjens till vårt hem och den 31 juli kommer de hem igen och dagen efter börjar jag jobba. Allt känns jättebra hittills och jag tror verkligen att jag kommer trivas här. Det är en stor stad, men inte alls lika hektisk som många andra storstäder jag varit i. Vi har fått låna cyklar av familjen och igår cyklade vi säkert 3 mil i olka delar av Edmonton. Trots skyskraporna är det ändå väldigt nära till naturen vilket jag älskar.

Imorgonbitti åker vi buss till Calgary och där möter vi upp resten av gänget som vi ska ut i bergen med. Jag minns inte om jag skrivit det på bloggen förut men vi ska alltså ut på en 7 days adventure tour i Rocky mountains. Vi ska besöka bland annat Lake Louise, Jasper och Banff national park vilket jag verkligen ser fram emot! Jag förväntar mig inte att ha täckning under tiden vi är iväg och jag hade inte tänkt uppdatera här på bloggen ändå, men vi hörs om en vecka! Under tiden kan ni följa mig på instagram, hehe... @oliwiamattsson


Några 100 meter från familjens hus där vi bor nu. Utsikten mot downtown.
Andra hållet
Jetlaggen efter första morgonen. Vaknade klockan fem lokal tid (13:00 svensk tid) och gick en morgonpromenad längst floden.
Downtown Edmonton
Vi cyklade 7 kilometer över till andra sidan floden för att äta på Seoul Fried Chicken, WOW!😍