En heldag i Reykjavik

Idag har vi spenderat hela dagen i Reykjavik. Vi hade inget särkilt planerat när vi lämnade huset imorse utan tänkte gå runt och se var dagen tog oss och det blev riktigt bra! Knappt en kilometer från vår AirBNB låg Perlan, ett museum som hade mycket intressant information om mijön här på Island. Bland annat fanns där en video på hur mycket glaciärerna påverkas av den globala uppvärmningen och även en konstgjord isgrotta (-20 grader!), som skulle vara den första av sitt slag, i botten av byggnaden. Även för dom som tycker att museum vanligvis kan vara tråkiga så tror jag att detta är häftligt att se. Jag tycker att man alltid borde se och lära sig något om de platser man reser till och då är detta helt rätt ställe att göra det på. 
Vi spenderade ungefär två timmar där, på takvåningen hade de även en 360 graders utkikt över Reykjavik och det var mäktigt att se. Påminner lite om Lafayette i Paris. Efter det tog vi en kaffe i museumets café och sedan gick vi vidare mot Hallgrimskirkja. Det är den största kyrkan i Reykjavik och för första gången sedan vi kom till Island möttes vi av stora grupper turister. Jag förstår dock varför, för wow vilken otrolig kyrka! Väldigt annorlunda jämfört med kyrkorna i Sverige som brukar var väldigt utsmyckade och mörka. Här var det helt kala väggar i betong med endast en orgel invändigt.
 


Vi flydde turisterna och hittade ett hippt litet café som jag skulle säga var väldigt instagram-vänligt. Här åt vi lammsoppa till lunch och utnyttjade wi-fi innan vi gick vidare till ett annat museum och slutligen hemåt. Vi bestämde oss för att äta mat hemma idag då vi imorgon, vår sista kväll, bokat bord på Fiskmarkadurinn.