Nu åker vi

Imorgon (eller idag enligt klockan) åker jag till Island och börjar min resa. Jag ska försöka att uppdatera er under veckan, men kan tyvärr inte lova något då schemat är totalt fullspäckat. Annars hörs vi om 8 dagar då vi landar i Kanada och ska börja göra oss hemmastadda. 


Att stänga en dörr

I tisdags var en stor och glädjefylld dag för mig. Dels för att det var sista dagen för mig på den skola som jag varit och jobbat fulltid på de två senaste månaderna, men mest för att jag avslutade min mattekurs och JAG KLARADE DET. Jag läst matematik 3b på distans, något man normalt sett gör på ett år har jag gjort på tio veckor. Efter att inte ha räknat matte alls på nästan två år var det väldigt tufft för mig att komma in i tänket igen. Jag har läst ett delkapitel varje dag och jag är nästan säker på att jag lagt mer tid på matten under dessa tio veckorna än vad jag gjort under mina fyra år på gymnasiet. Jag har suttit  uppe sena nätter efter jobb och räknat. Jag har läst exempel och förklaringar i boken och verkligen känt att jag inte förstått någonting, men nu, tio veckor senare är det över och det känns så himla bra. Det har verkligen varit ett stress- och ångestmoment för mig då det är den kursen som krävs för att bli behörig till ett program som jag vill läsa direkt efter att jag kommer hem från Kanada. Jag har känt att om jag inte klarar matten innan jag åker så borde jag inte åka alls för jag vill inte vänta ytterligare ett år efter Kanada med att börja på universitetet. Det vill jag verkligen inte. Men nu kan jag åka iväg och bara njuta och jag längtar så mycket.

För att inte totalt deppa ner mig bland allt jobb och plugg har jag på min lediga tid börjat måla lite igen. Här ser ni några av mina tavlor. Hoppas ni gillar dom, nervöst att visa upp. Har ni någon idé vad jag kan göra med alla målningar? Just nu ligger de på hög i hörnet av mitt rum och samlar damm...