10/10

Då var vi hemma igen efter en härlig vecka i Ungern. Vi landade igår klockan 10 på kvällen och efter det var det i princip raka vägen hem till sängen. Jag kan verkligen rekommendera Budapest som resmål för de som vill skämma bort sig med god mat, storstadspuls och spa till bra priser. Jag skulle beskriva staden som en blandning mellan Paris och Prag. Arkitekturen, alla stora monument och uteserveringarna längst gatorna påminner om Paris. Stadens "upplägg" med Donau som delar staden i två delar samt barer och klubbarna är lite som Prag. En fin middag kunde man få för 150-250 kr med dryck inräknat så priserna låg inte på Paris-nivån, som tur var!  

Tills dess att jag laddat över mina bilder från kameran får ni nöja er med lite fler mobilbilder. 
 
Lunchen näst sista dagen åt vi på ett ställe kallat Bamba Marha Burger Bar och båda jag och Sofia ansåg det vara den bästa burgaren vi någonsin ätit. Vi tog en med grillad annanas, bacon, cheddar och teriyakisås, sååå god. 
 
Vi var även på ett museum från nazi och kommuist eras i Budapest. Huset var huvudkvarter för både de nazistiska och kommunistiska regimerna och nere i källaren fick man se fängelsecellerna och tortyrkammarna. Museet är även en minnesplats för de som föll offer och blev förhörda, torterade eller mördade.