Positano

Idag fortsatte vi vår resa längst den italienska kusten mot staden Positano, vår slutdestination. Klockan tio imorse blev vi hämtade av vår chaufför som skulle köra oss till Positano, bilresan tog drygt 1,5 timme och var en fin tur längst kusten. Väl framme installerade vi oss i huset innan vi gick ner och åt lunch på Al Palazzo, en spontan Michelin-lunch bara sådär;). Jag åt spagetti with clams och Marcus Ravioli i tomatsås, mm... 

Efter lunchen gick vi upp till huset igen, jag säger upp för att det är ungefär 15 trappor från centrum upp till vårt hus. Vi var väl medvetna om att staden är byggd vertikalt, men jävlar vad vi inte var beredda på 200 trappsteg i 32 graders värme. Hur som helst, det är värt det. Utsikten är fantastisk och jag vill aldrig lämna vår terrass. Nedan ser ni två bilder från terrassen. 

Efter att ha kommit upp till huset bytte vi snabbt om till badkläder och begav oss ner i staden, den här gången hela vägen ner till stranden Fornillo, en strand 5 minuter bort från the Main Beach, med mycket färre människor och (jag intalar mig) liite blåare vatten. Jag tog några bilen på vägen upp och ner, hisnande vackert!

Efter ett skönt dopp i den 25 gradiga vattnet gick vi som sagt hem, på vägen stannade vi på tre små affärer och köpte det vi är bäst på; mat. Nu har vi fyllt det lilla kylskåpet vi har med små fikon, mozzarella från himmelriket, tomater, olivolja, basilika, parmaskinka, Oliver, melon, ost, pasta, vin och massa annat gott från området. Så gott!