En uppdatering

Hej allesammans. Som ni märker kikar jag in på bloggen väldigt sporadiskt och helt ärligt beror det på att det inte händer något spceiellt i mitt liv just nu, men jag lovar, det kommer!

Vad har hänt sen sist? Glada nyheter! Både jag och Marcus har fått våra working holiday visum (IEC) godkända nu. Det beräknades ta ungefär 8-12 vckor men vi hade allt klart på ungefär en månad. Som jag nämde tidigare är det ju väldigt begränsat med visum i Kanada så det var en stor lättnad när allt var bekräftat.

Den 26e juni flyger jag och Marcus till Island. Där kommer vi göra ett "kort" stopp och under en vecka så kommer vi att upptäcka Reykjavik och sydkusten. Det är en dröm som går i uppfyllelse för oss båda så det kommer bli grymt! Vi kommer att bo i Reykjavik i ungefär 3 dagar och sedan har vi hyrt en campervan som vi kommer köra runt i.

Den 3 juni landar vi i Edmonton, vårt hem(!?) för de nästkommamnde året. Vi kommer att åka på en Adventure tour med ett företag som heter Fresh adventures i 7 dagar där vi kommer att få upptäcka Rocky mountains på riktigt. Vi kommer att utgå från Calgary och sedan kommer vi att tälta på olika ställen runt om i bergen, bland annat Jasper, Lake Louise och Banff. Denna turen bokade vi igår och jag var lite tveksam till det här med att tälta (hehe), men efter en lång konversation med guiden är jag nu övertygad om att det här kommer bli riktigt häftigt! Vi kommer liksom inte bara skrapa på ytan så som det oftast bli när man bara åker på en dagstur.

Den 1 augusti börjar vardagen igen och innan dess har vi förhoppningsvis hittat en lägenhet i Edmonton. Jag har fått jobb som au pair/barnflicka i en helvsvensk familj med två barn på 5 och 8 år. Vi har haft en hel del kontakt under våren och allt känns jättebra. Jag kommer bo med Marcus och vara hos familjen måndag-fredag mellan åtta och fem. Marcus kommer leta jobb inom restaurang-världen och har börjat kika så smått på olika eventuella restauranger han kan tänka sig att jobba på det kommer också att lösa sig.

Edmonton är förresten för er som inte vet huvudstaden i provinsen Alberta i Kanada. Edmonton ligger ungefär 3 timmar norr om Calgary och ligger även ett par timmar från Rocky mountains (klippiga bergen), Banff, Jasper osv. Det är den femete största staden i Kanada och är nästan lika stor som Köpenhamn.

Vad kommer hända med bloggen? Jag kommer att uppdatera så mycket som möjligt under hela året, allt från Island till livet i Kanada och vår backpacking-resa i Asien. Ska även försöka göra något med designen här på bloggen. Jag tror att det krånglar lite med arkivet osv.

På återssende! 71 dagar kvar :D