PeruBoliviaArubaNewYork

Som lovat tänker jag dela med er av mina resplaner efter Kanada. Mina tankar var ju länge att åka till Asien och däribland Vietnam efter mitt år i Edmonton. Det ändrades emellertid efter att jag besökt Rocky mountains här i Kanada och jag upptäckte hur mycket jag värdesätter naturen, och då framförallt att vandra bland berg. Känslan av att bestiga ett berg, att nå toppen och att det är min alldeles egna bedrift är oslagbar. Därför blev det istället Sydamerika.

Detta kommer att bli den största resan jag gjort, tidsmässigt blir det ungefär lika länge som jag var i Australien, dvs. åtta veckor. Men nu reser jag mellan flera olika länder och organiserar allt själv. Jag känner mig väldigt nöjd med valet av länder/städer också. Det är en bra blandning av natur, kultur, strand och några dagars stadsliv i New York på slutet. Planen lyder:

  • 10e juni flyger jag från Edmonton efter 11 1/2 månad här. (Vill inte ens tänka på hur hemskt det kommer bli när jag lämnar Karl och Astrid.
  • 11e juni landar jag i Lima, Peru.
  • Den 16e eller 17e lämnar jag Lima (beroende på hur många dagar jag upptäcka Lima) med ett bussföretag som heter PeruHop. Det är lite som Perus version av Greyhound och åker mellan de serväda städerna i Peru och Bolivia. Jag har valt en rutt som går Lima- Paracas-Huacachina-Nazca-Arequipa-Cuzco-Puno-Copacabana-La Paz. Med dagliga avgångar på varje destination och ett bokningssystem som går att ändra upp till 24 timmar innan känns detta som ett väldigt smidigt och flexibelt sätt att ta sig runt på. Det blir ju en del flyg under resan så det skönt för klimatsamvetet att åtmindstone ta sig runt lite via buss och tåg + att man får se mer! Tipstips.
  • Den 26-30e juni vandrar jag den världekända incatrail:et upp till Machu Picchu. En dröm som går i uppfyllelse.
  • Efter Cuzco förtsätter jag resan ner mot Bolivia till bland annat Lake Titicaca (världens högst belägna sjö) och avslutar sedan i La Paz där planen är att åka ner till Saltöknen Salar de uyuni. Har ni några tips på turer hojta gärna till.
  • 14e juli åker jag till Arubaaa för 2 veckors total relaxation efter ett enklare backpackerliv i Peru och Bolivia.
  • 27e juli NEW YORK. Städernas stad, vad mer ska jag säga. Även detta en dröm som går i uppfyllelse.
  • 1 augusti Hem till Sverige efter 14 månader.
 
Så nu vet ni (farmor och mormor) :)) Kommer försöka uppdatera så mycket det går när jag är där nere, har ingen aning hur mycket internet jag kommer ha men kameran följer med i högsta hugg så jag kommer åtmindstone ha en bra drös bilder att bjuda på när jag kommer hem.